Stemmestammen

Danseforestilling for barn mellom 0 - 3 år av Karstein Solli

2019


Rykende ferskt for de minste med fire utøvere. I dans, stemme og sang tilbys et lekende univers i nære møter med barn fra 0 til 3 år, og de voksne som følger dem.

StemmeStammen er grensen mellom scene og sal hvisket ut til fordel for et innbydende rom der barn og voksne kan finne sin plass sammen. Forestillingen er utviklet i møte med barn, og i arbeidet har man utforsket hvordan små barn med voksne ifølge responderer på (den autentiske) mannestemmen. Gjennom gjenkjennelige situasjoner, humor og lek skapes en fantasiverden som kan gi assosiasjoner både til ritualer og barns «nonsensvers og regler».

Stemmer og lyd omgir barn helt fra før de er født. Små barn er oppmerksomme og aktivt sansende til dette, og kan ofte ha større interesse og glede av lyder skapt fra menneskekroppen enn fra andre lydkilder. StemmeStammen har latt seg inspirere av forskningsfunn på området, og det viser seg at tre til syv måneder gamle sovende babyer skiller mellom menneskestemmer og andre kjente lyder, at de er dialektorienterte og at de reagerer annerledes på triste stemmer enn glade og nøytrale stemmer.

Kom selv og ta del i StemmeStammens verden.  Den oppfordrer både til ulyder, dans og sang i en utforskende og lekende blanding.

«Den kaleidoskopiske dramaturgien ligner et signaturgrep hos regissør Karstein Solli – en sentral skikkelse i utviklingen av performanceteater og dans for barn i norsk scenekunst de siste årene.»–Periskop om Sollis produksjoner.

Forestillingen er co-produsert i samarbeide med Bærum Kulturhus. Støttet av Norsk Kulturråd og Fond for Lyd og Bilde.

Medvirkende

Konsept, koreografi og regi: Karstein Solli

Komposisjon og musikalsk ansvarlig: Øystein Elle

Medskapende utøvere: Ibrahim Fazlic. Alexander Aarø, Geir Hytten, Øystein Elle

Scenerom: Vitor Monico Truzzi

Kostymer og assistanse: Vitor Truzzi, Synnøve Mo  

Lys: Kaja Glenne Lund

Videoprojeksjon: Sabina Jacobsson

Teknisk assistanse: Carl Nilssen-Love

Produsenter/produksjon: Beata K. Iden, Vitor Monico Truzzi, K. Solli prod

Design/program: Vitor Monico Truzzi

Barnefaglig  konsultasjon:  Mette Røe Nyhus, Maybritt Jensen